top of page

ABOUT

Peter haalde zijn veelkleurige muzikale mosterd uit het fameuze Lemmensinstituut, uit de woeste rockpodia van de jaren ’90 en de harde wereld van kathedraal – koorknaapjes. Hij was lange tijd erg actief in het creatieve muzische werkveld, de kunsteducatie en stampte verscheidene experimentele vzw’s en projecten uit de grond. Uitgeverij Abimo-Pelckmans gaf zijn ‘klein applaus’ en ‘groot applaus’ uit, handboeken over theater en muziek in de klas.

Meer en meer begon zijn compositie-achtergrond zich te kristalliseren in theatrale samenwerkingen, vooral in combinatie met een uitgebreide koorwerking.  Met regisseur Koen Boesman won hij in 2008 het landjuweel met hun muziektheater Agamemnon, sindsdien componeert hij ondermeer voor Liesa van der Aa, De Roovers, KVS, Walpurgis, 4Hoog, BOZAR,... In 2017 schreef hij in opdracht van zijn thuisstad Brussel de ‘stadsmelodie’. 

Bij uitgeverij LANNOO werden twee muzikale luisterboeken van zijn hand uitgegeven: NIELS en Sien Bijt In De Dag. Momenteel werkt hij, naast vele ander projecten, aan een kindvriendelijke opera voor De Munt.

Hij streeft telkens naar een muzikale taal die het experiment en de cross-over niet schuwt maar toch toegankelijk blijft voor een breed publiek. Hij zoekt telkens de zeggingskracht en dramaturgische bezieling op in zijn werk, in een combinatie tussen ‘ouderwets’ componeren met potlood en experimenteren op de theatervloer. 

“Peters muziek heeft een theatrale kracht en hij denkt ook dramaturgisch.” – Judith Vindevogel

(lees het artikel hier)

beluister muziek van Peter Spaepen op soundcloud

backroundtest_02.gif
bottom of page